Portabellokeso på smördegsplatta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portabellokeso på smördegsplatta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Portabellasvamp

4.0 

styck

Gräslök

0.5 

knippe

Kvarg naturell 4% fett

250.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Sojasås japansk

1.0 

tsk

Salt

 

 

Smörpapper (bakplåts-)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1551 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 198 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 81%

Portabellasvamp 4.0 styck 3%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 15%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Sojasås japansk 1.0 tsk 0%

Salt 0%

Smörpapper (bakplåts-) %

Tillagning (30 min )

  1. Tina smördegsplattorna.
    Sätt ugnen på 175°C.
    Grovhacka portabello.
    Finhacka gräslök.
    Lägg smörpapper på en ugnsplåt.

  2. Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i svampen och stek tills vätskan dunstat.
    Ta av från plattan. Låt svalna.

  3. Vik smördegen till en trekant och lägg på plåten. Sätt in i ugnen i ca 7 minuter.
    Ta ut och låt svalna.

  4. Lägg svampen i en bunke och blanda med gräslök, keso, lite pressad citronjuice, sambal oelek och soja. Salta vid behov.

  5. Skär av toppen på smördegsplattorna.
    Lägg på kesofyllning. ägg på locket.

Kockens kommentar

Kesoröran passar även väl till bakad potatis.
Vi garnerade med lite rödlök.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Portabellokeso på smördegsplatta