Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1551 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 81%
Portabellasvamp 4.0 styck 3%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 15%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Sojasås japansk 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tina smördegsplattorna.
Sätt ugnen på 175°C.
Grovhacka portabello.
Finhacka gräslök.
Lägg smörpapper på en ugnsplåt. - Hetta upp en torr stekpanna. Lägg i svampen och stek tills vätskan dunstat.
Ta av från plattan. Låt svalna. - Vik smördegen till en trekant och lägg på plåten. Sätt in i ugnen i ca 7 minuter.
Ta ut och låt svalna. - Lägg svampen i en bunke och blanda med gräslök, keso, lite pressad citronjuice, sambal oelek och soja. Salta vid behov.
- Skär av toppen på smördegsplattorna.
Lägg på kesofyllning. ägg på locket.
Kockens kommentar
Kesoröran passar även väl till bakad potatis.
Vi garnerade med lite rödlök.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Portabellokeso på smördegsplatta
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan