Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 489

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1957 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bandspagetti färsk 500.0 gram 34%
Sardellfilé i burk 100.0 gram 9%
Oliver svarta kalamata 200.0 gram 15%
Salladskapris 200.0 gram 2%
Olivolja 0.5 dl 19%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Parmesan nyriven 1.0 dl 9%
Passar till:
Rucolasallat 1.0 förp. 1%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om bandspagetti > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pastan enligt förpackningsanvisning.
- Skär sardellerna i mindre bitar. Riv parmesanost.
- Lägg upp pastan på tallrikar. Strö över sardeller, oliver, salta, peppra. Pressa citronjuice över. Toppa med nyriven parmesan. Servera gärna rucolasallat till.
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Färsk pasta med sardeller
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani