Färsk pasta med sardeller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Färsk pasta med sardeller

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bandspagetti färsk

500.0 

gram

Sardellfilé i burk

100.0 

gram

Oliver svarta kalamata

200.0 

gram

Salladskapris

200.0 

gram

Olivolja

0.5 

dl

Citron (juice+kött)

0.5 

styck

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Passar till:

 

Rucolasallat

1.0 

förp.

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om bandspagetti >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Tuborg Guld

Ljus medium lager
Pris: 13 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 489

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1957 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 427 gram)

Ingredienser

Visa:

Bandspagetti färsk 500.0 gram 34%

Sardellfilé i burk 100.0 gram 9%

Oliver svarta kalamata 200.0 gram 15%

Salladskapris 200.0 gram 2%

Olivolja 0.5 dl 19%

Citron (juice+kött) 0.5 styck 1%

Parmesan nyriven 1.0 dl 9%

Salt och peppar 0%

 

Passar till:

Rucolasallat 1.0 förp. 1%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om bandspagetti > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka pastan enligt förpackningsanvisning.
  2. Skär sardellerna i mindre bitar. Riv parmesanost.
  3. Lägg upp pastan på tallrikar. Strö över sardeller, oliver, salta, peppra. Pressa citronjuice över. Toppa med nyriven parmesan. Servera gärna rucolasallat till.

Fler recept inom Pasta helt enkelt

Liknande recept som Färsk pasta med sardeller