Potatissallad med citron

Foto: Björn Tesch

Potatissallad med citron

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis kokt

1.0 

kilo

Gräddfil

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Romansallat

1.0 

huvud

Salladskapris

12.0 

styck

Rapsolja

1.0 

msk

Dill till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 360

GBR (GI) / port: 17

Recept: 1442 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 1.0 kilo 58%

Gräddfil 3.0 dl 29%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Romansallat 1.0 huvud 1%

Salladskapris 12.0 styck 2%

Rapsolja 1.0 msk 8%

Dill till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om potatissallad > %

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Koka potatis om inte färdigkokt finns. Låt svalna. Dela i lagom stora bitar. Riv citronskal.
  2. Blanda potatisen med gräddfil, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Vänd försiktigt i blad av romansallaten och droppa över rapsolja. Garnera med dill.

Kockens kommentar

Servera salladen som ett tillbehör, på en buffé till kallskuret eller till varmrökt lax. Salladen är godast att blandas och ätas direkt. Vill du förbereda rätten dagen innan kan du blanda i alla ingredienser utom romansallaten som tillsätts inför servering. Receptet tillagat av mästerkocken och krögaren Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus på uppdrag av merpotatis.se.

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Potatissallad med citron