Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 1225

GBR (GI) / port: 70
Recept: 4901 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 11%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 1%
Vatten 1.0 liter 0%
Salt 0.5 msk 0%
Olivolja i degen 1.0 dl 15%
Vetemjöl 1.5 liter 65%
Bakplåtspapper Äts ej
Garnering:
Oliver svarta kärnfria 110.0 gram 3%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
Rosmarin torkad 1.0 msk 0%
Flingsalt 1.0 msk 0%
Olivolja 1.0 dl 15%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Grovhacka oliver.
- Värm vattnet fingervarmt (37°C). Häll över i en bunke. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och olivhack.
- Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen på plåten. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.
Alternativ
Fler recept inom Vitt matbröd ¤
Liknande recept som Olivbröd med timjan och rosmarin
-
Poolish, tunn fördeg till brödbak
Tid: 5 tim 30 min (+ 14 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Strudelteig, österikisk fin pajdeg
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Formbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rostbröd, vitt bröd med mjölk och smör
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Franskbröd, långfranska, formfranska, småfranska - franskt bröd från Wien
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bergis, barkis - vitt festbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Challah, vitt judiskt sabbatsbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på enkelt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ciabatta på vek (lös) vik-stretchad deg
Tid: 1 tim (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk ciabatta på vik-stretchad fördeg
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan