Olivbröd med timjan och rosmarin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Olivbröd med timjan och rosmarin

Lägg till ingredienser

Antal längder: 4

Jäst färsk

50.0 

gram

Vatten

1.0 

liter

Salt

0.5 

msk

Olivolja i degen

1.0 

dl

Vetemjöl

1.5 

liter

Bakplåtspapper

 

 

 

Garnering:

 

Oliver svarta kärnfria

110.0 

gram

Timjan torkad

1.0 

msk

Rosmarin torkad

1.0 

msk

Flingsalt

1.0 

msk

Olivolja

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 1225

GBR (GI) / port: 70

Recept: 4901 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 11%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 459 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Vatten 1.0 liter 0%

Salt 0.5 msk 0%

Olivolja i degen 1.0 dl 15%

Vetemjöl 1.5 liter 65%

Bakplåtspapper Äts ej

 

Garnering:

Oliver svarta kärnfria 110.0 gram 3%

Timjan torkad 1.0 msk 0%

Rosmarin torkad 1.0 msk 0%

Flingsalt 1.0 msk 0%

Olivolja 1.0 dl 15%

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Grovhacka oliver.
  2. Värm vattnet fingervarmt (37°C). Häll över i en bunke. Lös jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och olivhack.
  3. Rör ner mjölet lite i taget. Blanda noga. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper på plåt med hög kant. Häll över degen på plåten. Jämna till. Strö över rosmarin, timjan och salt. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter.
  5. Förvärm ugnen på 175°C.
  6. Ringla över olivolja och sätt in i ugn i 45 minuter. Ta ut och skär i längder.

Alternativ

Enkel focaccia utan fördeg

Focaccia genovese

Fler recept inom Vitt matbröd ¤

Liknande recept som Olivbröd med timjan och rosmarin