Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 176

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lax hel urtagen 1.0 styck 100%
Alspån 3.0 dl %
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tänd grillen i god tid.
- Salta och peppra laxen.
- Använd 1 meter folie.
Strö alspån längs ena kanten.
Vik folien över alspånen lika brett som laxen.
Stick små hål i alspånsdelen.
Lägg på laxen.
Vik över och förslut med resterande folie.
Var noga med att paketet blir tätt.
Ta mer folie om så behövs. - Lägg paketet på grillen. Stäng locket.
Laxen är färdig efter cirka 20 minuter.
Servera laxen varm eller kall.
Passar till
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Alspånsrökt lax (buffémat)
-
Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan