Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 181
    
                Kcal / portion: 176
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 3530 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 12%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lax hel urtagen 1.0 styck 100%
Alspån 3.0 dl %
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tänd grillen i god tid.
 - Salta och peppra laxen.
 - Använd 1 meter folie.
Strö alspån längs ena kanten.
Vik folien över alspånen lika brett som laxen.
Stick små hål i alspånsdelen.
Lägg på laxen.
Vik över och förslut med resterande folie.
Var noga med att paketet blir tätt.
Ta mer folie om så behövs. - Lägg paketet på grillen. Stäng locket.
Laxen är färdig efter cirka 20 minuter.
Servera laxen varm eller kall. 
Passar till
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Alspånsrökt lax (buffémat)
- 
                
                  
                
                Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 
              
              
                    