Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 52
    
                Kcal / portion: 182
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 1.2 kilo 99%
Lag:
Vatten 3.0 liter 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 1%
Lagerblad 4.0 blad 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka upp lagingredienserna i en kastrull.
Låt sjuda några minuter. - Rensa fisken fri från ben och skinn.
Skär i portionsbitar. - Lägg ner bitarna i lagen.
Dra av kastrullen från plattan.
Låt stå i 20 minuter.
Ta ur fisken och lägg upp på fat. 
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Annes inkokta sommarlax (till buffé)
- 
                
                  
                
                Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 
              
              
                    