Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 1.2 kilo 99%
Lag:
Vatten 3.0 liter 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 1%
Lagerblad 4.0 blad 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka upp lagingredienserna i en kastrull.
Låt sjuda några minuter. - Rensa fisken fri från ben och skinn.
Skär i portionsbitar. - Lägg ner bitarna i lagen.
Dra av kastrullen från plattan.
Låt stå i 20 minuter.
Ta ur fisken och lägg upp på fat.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Annes inkokta sommarlax (till buffé)
-
Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan