Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 466

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax rimmad lättrökt 600.0 gram 48%
Stuvad potatis:
Potatis 0.8 kilo 29%
Smör el. margarin 1.0 msk 5%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Mjölk 4.0 dl 13%
Dill 2.0 knippen 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i ca 15 min.
- Smält matfettet och vispa ner mjöl.
Häll i mjölk under omrörning.
Låt småkoka i cirka 5 minuter. - Tag av kastrullen från plattan.
Vänd försiktigt ner potatisen i såsen.
Smaksätt med salt och peppar. - Garnera med dillkvistar.
Kockens kommentar
Om laxen inte är färdigskivad, tag en filékniv och skär den i tunna skivor.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Rimmad lax med dillstuvad potatis
-
Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan