Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2611 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé färsk 700.0 gram 49%
Vindruvor 100.0 gram 3%
Schalottenlök 4.0 st små 2%
Torrt vitt vin 5.0 dl 13%
Vatten 2.5 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.5 dl 31%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skala druvor, halvera och kärna ur.
Bena ur laxen. Sätt ugnen på 160°C. - Lök: Skala och finhacka lök.
Smöra en långpanna och bred ut löken. Häll över lite vin och ställ i ugn i ca 10 min. - Lax: Lägg laxen i pannan med skinnsidan upp. Häll på resten av vinet, vatten+fond. Sätt i ugn 15-20 min.
Flytta sedan över laxen till ett fat och ta av skinnet. Täck över med folie eller lock. - Sås: Häll över spadet från laxen i en kastrull och vipa ner crčme fraiche och lite smör. Låt småkoka i ca 30 min.
- Druvor: Stek vindruvorna hastigt i en panna med lite smör.
Kockens kommentar
Receptet inspirerat av Chef de cuisine Willy Wyssenbach, Continental, Oslo, Norge.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Laxfilé ā la Willy
-
Gravad lax & andra fiskar
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatiskaka med lax och crčme fraîche
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Citronlax med sherrysås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxfilé ā la Willy
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan