Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette

Foto: Spisa.nu ¤

Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette

Lägg till ingredienser

Antal små portioner: 8

5-minuterssill

3.0 

filéer

Kryddpeppar krossad

1.0 

msk

Rödlök

1.0 

st liten

Morot

2.0 

st små

Salladslök

2.0 

styck

Blomkål helt huvud

0.2 

huvud

Färskpotatis kokt

2.0 

styck

Hjärtsallat

1.0 

styck

Senap skånsk

1.0 

tsk

Honung flytande

1.0 

tsk

Gräddfil

1.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 0

Recept: 766 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 105 gram)

Ingredienser

Visa:

5-minuterssill 3.0 filéer 49%

Kryddpeppar krossad 1.0 msk 2%

Rödlök 1.0 st liten 7%

Morot 2.0 st små 4%

Salladslök 2.0 styck 1%

Blomkål helt huvud 0.2 huvud 5%

Färskpotatis kokt 2.0 styck 8%

Hjärtsallat 1.0 styck 1%

Senap skånsk 1.0 tsk 1%

Honung flytande 1.0 tsk 3%

Gräddfil 1.0 dl 18%

Salt och vitpeppar 0%

Kock: Fredrik Eriksson *

Uppdragsgivare: Altia

Tillagning

  1. Lättkoka potatis om inte färdigkokt finns.
    Låt den kallna och skiva den sedan.

  2. Skala och skär rödlök i tunna skivor.
    Skiva sill och krossa kryddpeppar.
    Blanda detta med lite sillspad.

  3. Skala morot och skär i smala "slantar".
    Tunnskiva salladslök.
    Plocka sönder blomkålen i små buketter.

  4. Koka upp vatten och sjud grönsakerna ett par minuter, men inte längre än att de fortfarande är krispiga. Ta ur och kyl av i kallt vatten så att kokprocessen avstannar.

  5. Grovriv sallat och blanda sedan alla grönsaker med gräddfil, senap, honung, lite salt och vitpeppar.

  6. Blanda/skaka samman venegrettingredienserna.

  7. Lägg upp grönsaker och sill på tallrikar.
    Rippla citronvinegrett över.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette