Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 96

GBR (GI) / port: 0
Recept: 766 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
5-minuterssill 3.0 filéer 49%
Kryddpeppar krossad 1.0 msk 2%
Rödlök 1.0 st liten 7%
Morot 2.0 st små 4%
Salladslök 2.0 styck 1%
Blomkål helt huvud 0.2 huvud 5%
Färskpotatis kokt 2.0 styck 8%
Hjärtsallat 1.0 styck 1%
Senap skånsk 1.0 tsk 1%
Honung flytande 1.0 tsk 3%
Gräddfil 1.0 dl 18%
Kock: Fredrik Eriksson *
Uppdragsgivare: Altia
Tillagning
- Lättkoka potatis om inte färdigkokt finns.
Låt den kallna och skiva den sedan. - Skala och skär rödlök i tunna skivor.
Skiva sill och krossa kryddpeppar.
Blanda detta med lite sillspad. - Skala morot och skär i smala "slantar".
Tunnskiva salladslök.
Plocka sönder blomkålen i små buketter. - Koka upp vatten och sjud grönsakerna ett par minuter, men inte längre än att de fortfarande är krispiga. Ta ur och kyl av i kallt vatten så att kokprocessen avstannar.
- Grovriv sallat och blanda sedan alla grönsaker med gräddfil, senap, honung, lite salt och vitpeppar.
- Blanda/skaka samman venegrettingredienserna.
- Lägg upp grönsaker och sill på tallrikar.
Rippla citronvinegrett över.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: