Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 34

GBR (GI) / port: 0
Recept: 550 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Oxfilé skivad 200.0 gram 44%
Rödlök 0.5 styck 6%
Kapris 0.5 dl 2%
Senap fransk osötad 1.0 msk 3%
Salt 0.5 tsk 0%
Crostini } 16.0 styck 45%
Kockskolan:
Om råbiff > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
- Skala och finhacka rödlök.
- Skär ner oxfilén i mindre bitar. Grovmixa köttet till färs i matberedare.
- Tillsätt kapris, senap, salt, lite peppar och merparten av löken i matberedaren.
Tryck startknappen på beredaren några gånger så att ingredienserna blandar sig, men inte mer. - Gör små bollar av smeten och lägg på brödskivorna. Garnera med lite lök.
Alternativ
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Miniråbiff av oxfilé på crostini
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan