Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Ugnsbakad brie med tomat och basilika (plockmat)
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 325
Kcal / portion: 50
GBR (GI) / port: 0
Recept: 999 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 21%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Brieost 28% fett 200.0 gram 66%
Basilika 0.5 kruka 0%
Soltorkade tomater 3.0 styck 3%
Crostini } 20.0 styck 31%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smöra en ugnssäker form.
- Mixa basilika och soltorkade tomater.
- Lägg osten i ugnssäker form. Bred ut basilikamixet på osten. Sätt in i i ugnen i 10 minuter.
- Servera crostini eller skivad och rostad baguette till.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Ugnsbakad brie med tomat och basilika (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan