Lägg till ingredienser

Antal små glas: 4

Ägg

1.0 

styck

Äggula

7.0 

styck

Strösocker

8.0 

msk

Rom

4.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 7

Recept: 965 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 78 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 1.0 styck 6%

Äggula 7.0 styck 37%

Strösocker 8.0 msk 47%

Rom 4.0 cl 9%

Kock: Cat Bar

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (10 min )

  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Rör ner rom försiktigt.

  3. Häll upp i glas.
    Garnera med mynta.

Kockens kommentar

Man kan göra rätten med bara äggula eller ha med äggvita. Ju mer äggvita desto pösigare, luftigare.

I stället för rom kan man ta konjak, whisky e.d. enligt egen smak. Önskas alkoholfri variant kan man lämpligen smaksätta med lite rivet apelsin- eller limeskal.

Detta är en "falsk" toddy, för en riktig toddy skall innehåller hett vatten. Jämför drinken äggtoddy. Utan vatten är det en efterrätt.

Detta är inte en nyttig efterrätt, men god för gottegrisar. Det är en socker-, kalori- och kolesterolbomb. Äggulor har mycket hög andel kolesterol (äggvita = 0).

Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter

Liknande recept som Äggtoddy med smak