Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 308

Kcal / portion: 241

GBR (GI) / port: 7
Recept: 965 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 36%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 1.0 styck 6%
Äggula 7.0 styck 37%
Strösocker 8.0 msk 47%
Rom 4.0 cl 9%
Kock: Cat Bar
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner rom försiktigt.
- Häll upp i glas.
Garnera med mynta.
Kockens kommentar
Man kan göra rätten med bara äggula eller ha med äggvita. Ju mer äggvita desto pösigare, luftigare.
I stället för rom kan man ta konjak, whisky e.d. enligt egen smak. Önskas alkoholfri variant kan man lämpligen smaksätta med lite rivet apelsin- eller limeskal.
Detta är en "falsk" toddy, för en riktig toddy skall innehåller hett vatten. Jämför drinken äggtoddy. Utan vatten är det en efterrätt.
Detta är inte en nyttig efterrätt, men god för gottegrisar. Det är en socker-, kalori- och kolesterolbomb. Äggulor har mycket hög andel kolesterol (äggvita = 0).
Fler recept inom Påskgodis och -efterrätter
Liknande recept som Äggtoddy med smak
-
Påskig citronkaka
Tid: 35 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Rabarbertarte
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Påsktårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Äggtoddy till gottegrisar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Cat Bar
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Påskmarsipan
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Konfektmarmelad
Tid: 20 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm