Ägghalvor med svampröra (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor med svampröra (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal ägghalvor: 14

Ägg

7.0 

styck

Champinjoner färska

200.0 

gram

Soltorkade tomater

3.0 

gram

Creme fraiche

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 0

Recept: 722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 7.0 styck 61%

Champinjoner färska 200.0 gram 7%

Soltorkade tomater 3.0 gram 1%

Creme fraiche 0.5 dl 22%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten och koka äggen i 6 min. Skölj i kallt vatten och skala dem.
  2. Skiva champinjoner. Strimla soltorkade tomater.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och torrstek champinjonerna (ingen vätska i pannan). Bränn dem inte. Ta av från plattan.
  4. Mixa hastigt champinjoner med soltorkade tomater i en matberedare eller med mixerstav.
  5. Tillsätt crème fraiche och mixa lätt. Smaka av med salt och peppar.
  6. Halvera äggen och lägg en klick svamröra på varje halva.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Ägghalvor med svampröra (plockmat)