Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 0
Recept: 722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 7.0 styck 61%
Champinjoner färska 200.0 gram 7%
Soltorkade tomater 3.0 gram 1%
Creme fraiche 0.5 dl 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten och koka äggen i 6 min. Skölj i kallt vatten och skala dem.
- Skiva champinjoner. Strimla soltorkade tomater.
- Hetta upp en torr stekpanna och torrstek champinjonerna (ingen vätska i pannan). Bränn dem inte. Ta av från plattan.
- Mixa hastigt champinjoner med soltorkade tomater i en matberedare eller med mixerstav.
- Tillsätt crème fraiche och mixa lätt. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera äggen och lägg en klick svamröra på varje halva.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Ägghalvor med svampröra (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan