Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1448 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 7.0 styck 30%
Makrillfilé varmrökt 200.0 gram 42%
Basilika 0.5 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 22%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka ägg i 6 minuter. Skölj i kallt vatten, skala.
- Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar och rensa bort ben. Lägg i en bunke.
- Finhacka basilika och lägg i bunken. Pressa ner citronjuice. Tillsätt crème fraiche och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Halvera äggen. Lägg på markrillblandning.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan