Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal ägghalvor: 14

Ägg

7.0 

styck

Makrillfilé varmrökt

200.0 

gram

Basilika

0.5 

kruka

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1448 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 49 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 7.0 styck 30%

Makrillfilé varmrökt 200.0 gram 42%

Basilika 0.5 kruka 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Creme fraiche 1.0 dl 22%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Koka ägg i 6 minuter. Skölj i kallt vatten, skala.
  2. Dra av skinnet från markrillen. Dela köttet i små bitar och rensa bort ben. Lägg i en bunke.
  3. Finhacka basilika och lägg i bunken. Pressa ner citronjuice. Tillsätt crème fraiche och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  4. Halvera äggen. Lägg på markrillblandning.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Ägghalvor med makrillsröra (plockmat)