Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2229 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 53%
Rödlök 2.0 styck 6%
Potatis tärnad fryst 600.0 gram 22%
Äggula 1.0 styck 2%
Matfett (smör) 4.0 msk 17%
Tillbehör:
Sallat 0%
Senap svensk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ta ut potatisen ur frys och låt halvtina.
Skölj och förbered sallat.
Skiva och tärna kycklingen.
Skala och grovhacka löken. - Stek potatis, lök och kyckling var för sig, helst i flera pannor.
Hetta upp matfett och stek potatisen tills lätt knaprig. Salta.
Steka lök några minuter tills glansig, utan att bränna. Salta lätt.
Hetta upp matfett och stek kycklingen hastigt, ett par minuter tills genomstekt.
Stek inte för länge, kycklingen blir torr.
Salta och peppra. - Lägg upp som på bilden.
Servera med äggula, senap och sallat.
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Kyckling Rydberg
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan