Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Rödlök

2.0 

styck

Potatis tärnad fryst

600.0 

gram

Äggula

1.0 

styck

Matfett (smör)

4.0 

msk

Persilja till garnering

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Sallat

 

 

Senap svensk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 53%

Rödlök 2.0 styck 6%

Potatis tärnad fryst 600.0 gram 22%

Äggula 1.0 styck 2%

Matfett (smör) 4.0 msk 17%

Persilja till garnering 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Sallat 0%

Senap svensk 0%

Tillagning (20 min )

  1. Ta ut potatisen ur frys och låt halvtina.
    Skölj och förbered sallat.
    Skiva och tärna kycklingen.
    Skala och grovhacka löken.

  2. Stek potatis, lök och kyckling var för sig, helst i flera pannor.

    Hetta upp matfett och stek potatisen tills lätt knaprig. Salta.

    Steka lök några minuter tills glansig, utan att bränna. Salta lätt.

    Hetta upp matfett och stek kycklingen hastigt, ett par minuter tills genomstekt.
    Stek inte för länge, kycklingen blir torr.
    Salta och peppra.

  3. Lägg upp som på bilden.
    Servera med äggula, senap och sallat.

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Kyckling Rydberg