Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mörk choklad 70-85%

200.0 

gram

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Mango

1.0 

styck

 

Passar till:

 

Champagne

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

Så tempereras choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 253

Kcal / portion: 337

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 133 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%

Jordgubbar färska 12.0 styck 3%

Mango 1.0 styck 12%

 

Passar till:

Champagne 0%

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Så tempereras choklad > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och kärna ur mangon. Skär i halvstora bitar.
  2. Smält choklad långsamt i vattenbad. Choklad får inte koka, bara smältas. Ta av från värmen när den har smält.
  3. Lägg ut smörpapper på en mindre bricka. Doppa gubbar och mango i chokladen. Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 minuter.

Kockens kommentar

Bästa sätt att få chokladen hård och blank när den kallnat är att "temperera" chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Se recept via länk nedan, läs mer > Så tempereras choklad.

Tillhörande recept

Temperera choklad

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar