Dryckestips
De Saint Gall Premier Cru Extra Brut Blanc de Blancs
  
                  Torr vit champagne
  
  
                  Pris: 299 kr
  
                
Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 253
 
    
                Kcal / portion: 337
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 1348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mörk choklad 70-85% 200.0 gram 85%
Jordgubbar färska 12.0 styck 3%
Mango 1.0 styck 12%
Passar till:
Champagne 0%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och kärna ur mangon. Skär i halvstora bitar.
- Smält choklad långsamt i vattenbad. Choklad får inte koka, bara smältas. Ta av från värmen när den har smält.
- Lägg ut smörpapper på en mindre bricka. Doppa gubbar och mango i chokladen. Lägg på papperet. Ställ in i kylskåp 10 minuter.
Kockens kommentar
Bästa sätt att få chokladen hård och blank när den kallnat är att "temperera" chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Se recept via länk nedan, läs mer > Så tempereras choklad.Tillhörande recept
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar och mangobitar
- 
                
                    Exotisk enkel fruktsalladTid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Lyxig fruktsalladTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Svenska jordgubbar med vit chokladTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbar med vispgrädde och basilikaTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Rabarber på höjdenTid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel 
- 
                
                    AprikossorbetTid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Citruscocktail med balsamkanderade valnötterTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef 
- 
                
                    Chokladdoppade jordgubbarTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              