Pumpasmör till smörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pumpasmör till smörgås

Lägg till ingredienser

Antal dl: 4

Pumpa fruktkött

500.0 

gram

Purjolök

10.0 

cm

Sesamfrön

1.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Sojasås japansk

1.0 

msk

Citronskal

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 110

GBR (GI) / port: 3

Recept: 442 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 123 gram)

Ingredienser

Visa:

Pumpa fruktkött 500.0 gram 29%

Purjolök 10.0 cm 4%

Sesamfrön 1.0 msk 12%

Olivolja 2.0 msk 51%

Sojasås japansk 1.0 msk 2%

Citronskal 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Matbröd 0%

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

Tillagning

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i mindre bitar. Riv citronskal.
  2. Skär purjolöken på längden och skölj ordentligt. Skiva tunt.
  3. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i pumpa, purjo och sesamfrön. Fräs utan att bränna tills pumpan är mjuk.
  4. Tillsätt soja och citronskal. Häll över i en matberedare och mixa slätt. Salta och peppra lätt.
  5. Servera med ett gott bröd till.

Fler recept inom Röror till mat och smörgås ¤

Liknande recept som Pumpasmör till smörgås