Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 158
 
    
                Kcal / portion: 250
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 500.0 gram 13%
Olivolja 2.0 msk 23%
Creme fraiche 3.0 msk 15%
Oliver svarta kalamata 200.0 gram 28%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och tärna rotselleri.
- Ringla olivolja i en ugnsfast form. Lägg i rotsellerin. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
- Lägg rotsellerin i en matberedare/mixer. Tillsätt crème fraiche, salt och citronjuice. Mixa tills slät.
- Lägg upp på fat tillsammans med oliver.
Kockens kommentar
Krämen passar som tillbehör till fisk och kött, eller som pålägg på smörgås.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg
- 
                
                    Klassisk potatismos - grundreceptTid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatisTid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terreTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mousselinepotatis, fin potatismos med gräddeTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    RotmosTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    SötpotatismosTid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Gratinerat potatismosTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagade gnocchi av potatismosTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    PestomosTid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    SellerimosSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              