Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 500.0 gram 13%
Olivolja 2.0 msk 23%
Creme fraiche 3.0 msk 15%
Oliver svarta kalamata 200.0 gram 28%
Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och tärna rotselleri.
- Ringla olivolja i en ugnsfast form. Lägg i rotsellerin. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
- Lägg rotsellerin i en matberedare/mixer. Tillsätt crème fraiche, salt och citronjuice. Mixa tills slät.
- Lägg upp på fat tillsammans med oliver.
Kockens kommentar
Krämen passar som tillbehör till fisk och kött, eller som pålägg på smörgås.
Fler recept inom Potatismos och annat mos
Liknande recept som Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg
-
Klassisk potatismos - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Potatisstomp, stomppotatis, stompad potatis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Potatispuré, fint potatismos, purée de pommes de terre
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mousselinepotatis, fin potatismos med grädde
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rotmos
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sötpotatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerat potatismos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade gnocchi av potatismos
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestomos
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sellerimos
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan