Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Rotselleri

500.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Creme fraiche

3.0 

msk

Oliver svarta kalamata

200.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 500.0 gram 13%

Olivolja 2.0 msk 23%

Creme fraiche 3.0 msk 15%

Oliver svarta kalamata 200.0 gram 28%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och tärna rotselleri.
  3. Ringla olivolja i en ugnsfast form. Lägg i rotsellerin. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
  4. Lägg rotsellerin i en matberedare/mixer. Tillsätt crème fraiche, salt och citronjuice. Mixa tills slät.
  5. Lägg upp på fat tillsammans med oliver.

Kockens kommentar

Krämen passar som tillbehör till fisk och kött, eller som pålägg på smörgås.

Fler recept inom Potatismos och annat mos

Liknande recept som Rotsellerimos som tillbehör eller smörgåspålägg