Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 359

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1437 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Päron fast sort 4.0 styck 18%
Glögg (alkoholfri) 5.0 dl Äts ej
Vatten 1.0 liter Äts ej
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Kokosflingor 1.0 dl 18%
Kardemumma mald 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Vaniljglass 0.5 liter 63%
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
- Koka upp vatten, glögg och ingefära. Lägg i päron och låt småkoka i 20 minuter. Dra åt sidan.
- Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
- Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
- Lägg upp med vaniljglass.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Alternativ
Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤
Liknande recept som Kokospäron med glöggsmak
-
Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan