Kokospäron med glöggsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kokospäron med glöggsmak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Päron fast sort

4.0 

styck

Glögg (alkoholfri)

5.0 

dl

Vatten

1.0 

liter

Ingefära mald

1.0 

tsk

Kokosflingor

1.0 

dl

Kardemumma mald

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 359

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1437 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 227 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron fast sort 4.0 styck 18%

Glögg (alkoholfri) 5.0 dl Äts ej

Vatten 1.0 liter Äts ej

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Kokosflingor 1.0 dl 18%

Kardemumma mald 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Vaniljglass 0.5 liter 63%

 

Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala päron. Låt stjälken sitta kvar.
  2. Koka upp vatten, glögg och ingefära. Lägg i päron och låt småkoka i 20 minuter. Dra åt sidan.
  3. Rosta (stek i torr panna) kokosflingor med kardemumma någon minut utan att bränna. Rör om.
  4. Ta upp päronen och rulla dem i flingorna.
  5. Lägg upp med vaniljglass.

Kockens kommentar

Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Beaujoulaisepäron med vaniljglass

Inkokta päron med citron

Rödvinskokta päron med kanel

Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤

Liknande recept som Kokospäron med glöggsmak