Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Plommon röda

6.0 

styck

Ingefära färsk

3.0 

cm

Stjärnanis

2.0 

styck

Kryddnejlika

5.0 

styck

Honung

1.0 

tsk

Vatten

0.5 

dl

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1

Recept: 145 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 65 gram)

Ingredienser

Visa:

Plommon röda 6.0 styck 64%

Ingefära färsk 3.0 cm 17%

Stjärnanis 2.0 styck 4%

Kryddnejlika 5.0 styck 0%

Honung 1.0 tsk 16%

Vatten 0.5 dl 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Halvera plommon och ta ur kärnan. Skala och riv eller finhacka ingefära.
  2. Häll alla ingredienser i en kastrull. Salta lätt. Låt småkoka i 15 minuter.

Kockens kommentar

Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Kokospäron med glöggsmak

Beaujoulaisepäron med vaniljglass

Inkokta päron med citron

Rödvinskokta päron med kanel

Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤

Liknande recept som Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak