Inkokta päron med citron och svartpeppar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inkokta päron med citron och svartpeppar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Päron fast sort

4.0 

styck

 

Lag:

 

Vatten

4.0 

dl

Vitt vin

2.0 

dl

Strösocker

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Svartpeppar hel

20.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 336 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron fast sort 4.0 styck 16%

 

Lag:

Vatten 4.0 dl 0%

Vitt vin 2.0 dl 9%

Strösocker 3.0 dl 72%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Svartpeppar hel 20.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.
  2. Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills mjuka, 10-15 minuter.
  3. Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.

Kockens kommentar

Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Kokospäron med glöggsmak

Beaujoulaisepäron med vaniljglass

Rödvinskokta päron med kanel

Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤

Liknande recept som Inkokta päron med citron och svartpeppar