Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 1
Recept: 145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Plommon röda 6.0 styck 64%
Ingefära färsk 3.0 cm 17%
Stjärnanis 2.0 styck 4%
Kryddnejlika 5.0 styck 0%
Honung 1.0 tsk 16%
Vatten 0.5 dl 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Halvera plommon och ta ur kärnan. Skala och riv eller finhacka ingefära.
- Häll alla ingredienser i en kastrull. Salta lätt. Låt småkoka i 15 minuter.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Alternativ
Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤
Liknande recept som Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
-
Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan