Beaujoulaispäron med vaniljglass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Beaujoulaispäron med vaniljglass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Päron färsk

2.0 

styck

Rött vin (Beaujolais)

4.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Apelsinskal

1.0 

bit

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Vaniljstång

1.0 

styck

Svartpeppar hel

6.0 

styck

Kryddnejlika

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Vaniljglass

0.5 

liter

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 431

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 237 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron färsk 2.0 styck 8%

Rött vin (Beaujolais) 4.0 dl 16%

Strösocker 1.0 dl 22%

Apelsinskal 1.0 bit 0%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck 1%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Svartpeppar hel 6.0 styck 0%

Kryddnejlika 1.0 styck 0%

 

Tillbehör:

Vaniljglass 0.5 liter 52%

 

Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

Tillagning (50 min )

  1. Skär av en bit apelsinskal utan vitt kött. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Lägg även med stången.
  2. Tillsätt vin, socker, kanelstång, apelsinskal, svartpepparkorn och nejlika. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Dela päron på längden. Lägg ner halvorna i kastrullen. Låt småkoka i 15 minuter under lock.
  4. Ta ur päronen och höj temperaturen. Koka häftigt tills vinsåsen tjocknat ordentligt, cirka 15 minuter.
  5. Servera päron med vaniljglass och sås.

Kockens kommentar

Vaniljglass med äkta vanilj rekommenderas. Beaujolais är ett av världens främsta vindistrikt och ligger i mellersta Frankrike. Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Kokospäron med glöggsmak

Inkokta päron med citron

Rödvinskokta päron med kanel

Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤

Liknande recept som Beaujoulaispäron med vaniljglass