Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Päron fast sort

4.0 

styck

 

Lag:

 

Rött vin

1.0 

flaska

Strösocker

3.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Kanelstång

2.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

 

Kockskolan:

 

Om inkokning, aladåb >

 

 

Macerering, inlagd frukt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1989 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 344 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron fast sort 4.0 styck 13%

 

Lag:

Rött vin 1.0 flaska 27%

Strösocker 3.0 dl 57%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Kanelstång 2.0 styck Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

 

Kockskolan:

Om inkokning, aladåb > Äts ej

Macerering, inlagd frukt > Äts ej

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.
  2. Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
  3. Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.

Kockens kommentar

Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt. 

Alternativ

Ingefärsinkokta plommon

Beaujoulaisepäron med vaniljglass

Kokospäron med glöggsmak

Inkokta päron med citron

Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤

Liknande recept som Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad