Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Päron fast sort 4.0 styck 13%
Lag:
Rött vin 1.0 flaska 27%
Strösocker 3.0 dl 57%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kanelstång 2.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Kockskolan:
Om inkokning, aladåb > Äts ej
Macerering, inlagd frukt > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.
- Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
- Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.
Kockens kommentar
Att lägga in frukt i sockerlag eller alkohol, hel eller i bitar benämns macerera. Läs mer > Macerering, inlagd frukt.Alternativ
Fler recept inom Inlagd, macererad frukt ¤
Liknande recept som Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
-
Ingefärsinkokta plommon med ju(v)lig smak
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Kokospäron med glöggsmak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Beaujoulaispäron med vaniljglass
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan