Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1607 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Löksill 100.0 gram 15%
Dill 4.0 kvistar 0%
Citronskal 1.0 styck 0%
Ägg 1.0 styck 4%
Gul lök 1.0 st liten 2%
Dill finhackad 1.0 dl 1%
Majonnäs äkta 1.0 dl 42%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Löjrom saltad 50.0 gram 4%
Råraka:
Potatis 2.0 styck 8%
Gul lök 1.0 st liten 2%
Potatismjöl 0.5 tsk 0%
Kockskolan:
Om potatispannkakor > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Häll lagen från sillen i en kastrull. Koka upp. Häll över i en bunke.
- Lägg i dillkvistar och grovriv cintronskal ner i bunken. Låt svalna.
- Lägg sillbitarna i bunken. Låt stå över natt i kylskåp.
- Hårdkoka ägg och mosa det. Skala och hacka lök. Finhacka dill.
- Fiska upp sillen ur lagen och grovtärna den. Lägg i en ren bunke. Tillsätt ägg, lök, dill, majonnäs och crème fraiche. Blanda och smaka av med salt och peppar.
- Skala potatis och lök. Grovriv på rivjärn. Blanda med potatismjöl, salt och peppar. Stek hacket direkt, annars mörknar det.
- Hetta upp smör i panna på hög värme. Klicka ut små högar med hack. Platta till. Vänd efter ett par minuter när ytan är gyllenbrun, lätt bränd.
- Servera rårakan med en sked skagensill. Garnera med löjrom och lite dill.
Kockens kommentar
Har man bråttom kan man förekla receptet och hoppa över dag 1 och använda sillbitarna som de är. Läs mer om rårakor, klicka på > Om potatisplättar.Passar till
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Skagensill på råraka
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: