För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Norskfisk.se ¤

Skagensill på råraka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Löksill

100.0 

gram

Dill

4.0 

kvistar

Citronskal

1.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

st liten

Dill finhackad

1.0 

dl

Majonnäs äkta

1.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Löjrom saltad

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Råraka:

 

Potatis

2.0 

styck

Gul lök

1.0 

st liten

Potatismjöl

0.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatispannkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1607 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 18%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 181 gram)

Ingredienser

Visa:

Löksill 100.0 gram 15%

Dill 4.0 kvistar 0%

Citronskal 1.0 styck 0%

Ägg 1.0 styck 5%

Gul lök 1.0 st liten 2%

Dill finhackad 1.0 dl 1%

Majonnäs äkta 1.0 dl 42%

Creme fraiche 1.0 dl 20%

Löjrom saltad 50.0 gram 4%

Salt och peppar 0%

 

Råraka:

Potatis 2.0 styck 8%

Gul lök 1.0 st liten 2%

Potatismjöl 0.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

 

Kockskolan:

Om potatispannkakor > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Häll lagen från sillen i en kastrull. Koka upp. Häll över i en bunke.
  2. Lägg i dillkvistar och grovriv cintronskal ner i bunken. Låt svalna.
  3. Lägg sillbitarna i bunken. Låt stå över natt i kylskåp.
  4. Hårdkoka ägg och mosa det. Skala och hacka lök. Finhacka dill.
  5. Fiska upp sillen ur lagen och grovtärna den. Lägg i en ren bunke. Tillsätt ägg, lök, dill, majonnäs och crème fraiche. Blanda och smaka av med salt och peppar.
  6. Skala potatis och lök. Grovriv på rivjärn. Blanda med potatismjöl, salt och peppar. Stek hacket direkt, annars mörknar det.
  7. Hetta upp smör i panna på hög värme. Klicka ut små högar med hack. Platta till. Vänd efter ett par minuter när ytan är gyllenbrun, lätt bränd.
  8. Servera rårakan med en sked skagensill. Garnera med löjrom och lite dill.

Kockens kommentar

Har man bråttom kan man förekla receptet och hoppa över dag 1 och använda sillbitarna som de är. Läs mer om rårakor, klicka på > Om potatisplättar.

Passar till

Sushisill

Thaisill

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Skagensill på råraka