Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Löksill

100.0 

gram

Kryddnejlika

4.0 

styck

Svartpeppar hel

7.0 

krm

Potatis

4.0 

styck

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Risvinäger

4.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Morot

1.0 

st stor

Purjolök

50.0 

gram

Nori ark 20x20cm }

1.0 

blad

Pepparrot tub/konserv

2.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 98

GBR (GI) / port: 2

Recept: 784 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 5%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 86 gram)

Ingredienser

Visa:

Löksill 100.0 gram 30%

Kryddnejlika 4.0 styck 0%

Svartpeppar hel 7.0 krm 1%

Potatis 4.0 styck 34%

Smör normalsaltat 25.0 gram 23%

Risvinäger 4.0 tsk 1%

Salt och peppar 0%

Morot 1.0 st stor 7%

Purjolök 50.0 gram 2%

Nori ark 20x20cm } 1.0 blad 1%

Pepparrot tub/konserv 2.0 tsk 1%

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (45 min + 24 tim )

  1. Häll lagen ur sillburken i en kastrull. Koka upp lagen. Häll över i en bunke.
  2. Mortla/krossa nejlikor och svartpeppar. Häll kryddorna i lagen. Låt lagen svalna. Lägg ner sillbitarna i lagen. Låt stå och dra över natt i kylskåp.
  3. Skala, koka och mosa potatis. Tillsätt smör, risvinäger, salt och peppar. Låt svalna.
  4. Skär morot i tunna stavar. Strimla purjolök.
  5. Platta ut potatisen på noriblad. Lämna en 2 cm bred kant av bladet fritt. Lägg sill, morötter och purjolök som en sträng i mitten. Smeta ut lite pepparrot. Fukta den fria kanten på noribladet. Rulla ihop och skär i 2 cm tjocka skivor.

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som Sushisill