Pannbiff med portabello och edamamesallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pannbiff med portabello och edamamesallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Portabellasvamp

100.0 

gram

Nötfärs

500.0 

gram

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tomatsås:

 

Kvisttomater

2.0 

styck

Havssalt

1.0 

tsk

Sambal badjak }

0.5 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Sallad:

 

Edamame sojabönor rå

300.0 

gram

Ingefära färsk

30.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Olivolja

2.0 

msk

Äpple syrligt

4.0 

styck

Vatten

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Havssalt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 538

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2151 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 407 gram)

Ingredienser

Visa:

Portabellasvamp 100.0 gram 1%

Nötfärs 500.0 gram 42%

Olivolja 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

 

Tomatsås:

Kvisttomater 2.0 styck 2%

Havssalt 1.0 tsk 0%

Sambal badjak } 0.5 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Sallad:

Edamame sojabönor rå 300.0 gram 21%

Ingefära färsk 30.0 gram 1%

Rödlök 1.0 st stor 3%

Olivolja 2.0 msk 10%

Äpple syrligt 4.0 styck 8%

Vatten 1.0 dl 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Havssalt 0%

Tillagning (45 min )

  1. Sallad: Koka upp lättsaltat vatten och lägg ner edamamebönorna. Koka i cirka 3 minuter. Ta ur bönorna och låt svalna.
  2. Rensa bort kärnhusen från äpplena och skär  i mindre bitar. Finhacka ingefära. Skala och skiva rödlök.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull. Lägg i ingefära och rödlök och stek hastigt i några sekunder utan att bränna.
  4. Lägg i äpple och tillsätt vatten. Låt småputtra i cirka 20 minuter. Smaka av med salt. Låt svalna.
  5. Blanda äppelröran med edamamebönorna. Pressa över citronjuice.
  6. Pannbiff: Börja med tomatsåsen. Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
  7. Finhacka svampen. Stek svampen i torr panna utan matfett tills all vätska dunstat. Lägg åt sidan.
  8. Sätt ugnen på 200°C.
  9. Blanda färs, tomatsås och svamp noga. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till portionsbiffar.
  10. Hetta upp stekpannan med lite olivolja och stek biffarna några minuter på var sida. Lägg över i ugnsfast form och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Sambal badjak är en stekt chilipasta likartad sambal oelek men med rökt smak av chili och lök. Pastan är ganska kryddstarkt het. Edamame är unga gröna sojabönor med balja. De används och tillagas som andra färska bönor, kokta, som ingrediens i soppor, i wok etcetera. Bönorna äts kalla eller varma utan balja. Finns färskfrysta i butik (läs mer, klicka på ingrediens).

Fler recept inom Pannbiff, köttfärsbiffar

Liknande recept som Pannbiff med portabello och edamamesallad