Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 22%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rödbeta 3.0 styck 9%
Ingefära färsk 1.0 cm 0%
Sambal badjak } 1.0 tsk 0%
Olivolja 1.0 dl 46%
Tillbehör:
Halloumi 250.0 gram 44%
Matbröd 0%
Kryddkrasse 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Koka rödbetorna mjuka.
Skala och skär dom i mindre bitar innan så kokar dom snabbare. Eller skala och skär i bitar efteråt. - Skala ingefära och skär i mindre bitar.
Lägg rödbetor, ingefära sambal och olja i en matberedare. Mixa. - Skiva osten.
Hetta upp en (grill-)panna på halvhög värme och stek osten i torr panna någon minut på var sida tills fin färg. - Lägg röran på ett gott bröd och toppa med ost. Garnera med lite grönt t.ex. kryddkrasse.
Kockens kommentar
Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.
BRÖDFÖRSLAG
Fler recept inom Dipptugg
Liknande recept som Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg
-
Grönsaksdip med 3 enkla såser (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Italiensk pestokräm
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Mita, GI-boden
-
Mexikansk guacamole
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sardell- och nässeldipp
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sardelltapenade (drinktilltugg)
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cashewsmör
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Guacamole (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Romdip (drinktilltugg)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Räk- & romdip med chilisting (drinktilltugg)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan