Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rödbeta

3.0 

styck

Ingefära färsk

1.0 

cm

Sambal badjak }

1.0 

tsk

el. sambal oelek }

 

 

Olivolja

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Halloumi

250.0 

gram

Matbröd

 

 

Kryddkrasse

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 254

Kcal / portion: 405

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 22%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödbeta 3.0 styck 9%

Ingefära färsk 1.0 cm 0%

Sambal badjak } 1.0 tsk 0%

el. sambal oelek } 0%

Olivolja 1.0 dl 46%

 

Tillbehör:

Halloumi 250.0 gram 44%

Matbröd 0%

Kryddkrasse 0%

Tillagning (45 min )

  1. Koka rödbetorna mjuka.
    Skala och skär dom i mindre bitar innan så kokar dom snabbare. Eller skala och skär i bitar efteråt.

  2. Skala ingefära och skär i mindre bitar.
    Lägg rödbetor, ingefära sambal och olja i en matberedare. Mixa.

  3. Skiva osten.
    Hetta upp en (grill-)panna på halvhög värme och stek osten i torr panna någon minut på var sida tills fin färg.

  4. Lägg röran på ett gott bröd och toppa med ost. Garnera med lite grönt t.ex. kryddkrasse.

Kockens kommentar

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.

BRÖDFÖRSLAG

Aprikos- & hasselnötsbröd

Fler recept inom Dipptugg

Liknande recept som Rödbetsröra som tillbehör, dipp eller brödpålägg