Kikärtsröra - en variant av hummus

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kikärtsröra - en variant av hummus

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kikärter konserv

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rödlök

0.5 

styck

Olivolja till stekning

 

 

Olivolja

2.0 

msk

Tamarisoja }

1.0 

tsk

el. japansk soja

 

 

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

1.0 

klyfta

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 153

Kcal / portion: 196

GBR (GI) / port: 5

Recept: 785 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 5%

(Tillagad portion: 129 gram)

Ingredienser

Visa:

Kikärter konserv 400.0 gram 65%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Rödlök 0.5 styck 4%

Olivolja till stekning 0%

Olivolja 2.0 msk 29%

Tamarisoja } 1.0 tsk 0%

el. japansk soja 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 klyfta 1%

Salt 0%

Tillagning (10 min )

  1. Skölj kikärterna i kallt vatten.
    Skala och hacka vitlök och rödlök.
    Skär gärna av en skiva rödlök till garnering.

  2. Hetta upp olja i en panna.
    Fräs löken och bönorna någon minut.

  3. Lägg över i en matberedare och tillsätt olja, soja och sambal. Pressa över citron.
    Mixa till jämn smet. Smaka av med salt.
    Garnera med rödlök.

Kockens kommentar

Passar som tillbehör till mat, dipp eller smörgåspålägg.

Hummus är ursprungligen kikärtsröra med tahini. Tahini är pasta av malda sesamfrön. Förekommer i många olika varianter.

PASSAR TILL

Aprikos- och hasselnötsbröd

Fler recept inom Dipptugg

Liknande recept som Kikärtsröra - en variant av hummus