Sötpotatissallad till maten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Sötpotatissallad till maten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötpotatis

0.8 

kilo

Rödlök

0.5 

styck

Mangoldskott

40.0 

gram

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

Olivolja till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatissallad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 149

GBR (GI) / port: 13

Recept: 598 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 191 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötpotatis 0.8 kilo 90%

Rödlök 0.5 styck 5%

Mangoldskott 40.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 4%

Salt 0%

Olivolja till stekning 0%

 

Kockskolan:

Om potatissallad > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C. Skala sötpotatisen och grovtärna.
  2. Smörj en ugnsplåt med olivolja. Lägg på potatisen och sätt in i ugn cirka 40 minuter.
  3. Skala och finstrimla rödlök.
  4. Ta ut potatisen och låt svalna något.
  5. Blanda potatisen med lök och mangold. Pressa över citronsaft och salta lätt.

Passar till

Blåbärsröding

Fler recept inom Potatissallad ¤

Liknande recept som Sötpotatissallad till maten