Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 9
Recept: 1274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kantareller färska 300.0 gram 5%
Ättikssprit 12% 1.5 dl 6%
Strösocker 2.5 dl 75%
Vatten 3.0 dl 0%
Lagerblad 4.0 blad 1%
Kryddnejlika 5.0 styck 0%
Rosépeppar hel 5.0 styck 0%
Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%
Hjortronsylt 100.0 gram 14%
Salt 1.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 10 tim )
- Rensa svamp och skär i mindre bitar.
Lägg över i en burk eller skål. - Koka upp ättikssprit, vatten och socker.
Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta. - Slå den varma lagen över svampen.
Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.
Kockens kommentar
Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan