Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

300.0 

gram

el. annan svamp

 

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

2.5 

dl

Vatten

3.0 

dl

Lagerblad

4.0 

blad

Kryddnejlika

5.0 

styck

Rosépeppar hel

5.0 

styck

Sambal oelekpasta }

0.5 

tsk

Hjortronsylt

100.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 318

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1274 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 300.0 gram 5%

el. annan svamp 0%

Ättikssprit 12% 1.5 dl 6%

Strösocker 2.5 dl 75%

Vatten 3.0 dl 0%

Lagerblad 4.0 blad 1%

Kryddnejlika 5.0 styck 0%

Rosépeppar hel 5.0 styck 0%

Sambal oelekpasta } 0.5 tsk 0%

Hjortronsylt 100.0 gram 14%

Salt 1.0 krm 0%

Tillagning (20 min + 10 tim )

  1. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
    Lägg över i en burk eller skål.

  2. Koka upp ättikssprit, vatten och socker.
    Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta.

  3. Slå den varma lagen över svampen.
    Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.

Kockens kommentar

Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.

PASSAR T.EX. TILL

Tjälknul

Rådjursstek

Älgstek

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)