Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis

400.0 

gram

Jordärtskocka

200.0 

gram

Smör till stekning

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Karljohansvamp

500.0 

gram

Babyspenat

100.0 

gram

Vispgrädde

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 280

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1122 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 286 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 400.0 gram 24%

Jordärtskocka 200.0 gram 10%

Smör till stekning 25.0 gram 16%

Salt och peppar 0%

 

Karljohansvamp 500.0 gram 16%

Babyspenat 100.0 gram 2%

Vispgrädde 1.0 dl 32%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
    Skala och riv potatis och jordärtskockor.
    Lägg över i en bunke med vatten.
    Rensa svampen. Skär i mindre bitar.

  2. Hetta upp smör i stekpanna.
    Häll det rårivna i ett såll. Tryck till med handen så att vattnet pressas ut.

  3. Lägg handfullstora klickar rårivet i pannan.
    Platta till högarna lätt med stekspade.
    Stek någon minut på var sida. Salta lätt.
    Lägg över i smord ugnssäker form.
    Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

  4. Stek svampen i torr halvhet panna tills all vätska försvunnit. Tillsätt sedan matfett.
    Salta och peppra. Vänd ner spenaten och tillsätt grädden. Låt småkoka några minuter till lagom konsistens.

Kockens kommentar

I stället för ugn kan potatisplättarna stekas i pannan. Platta i så fall ut dem lite mer och stek dem till gyllenbrun färg på båda sidorna.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Potatis- och jordärtskocksrösti med spenatstuvad karljohansvamp