Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 3
Recept: 470 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar frysta, ej socker 500.0 gram 34%
Vatten 3.0 dl 0%
Råsocker 1.0 dl 66%
Tillbehör:
Kockskolan:
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Lägg allt i en kastrull och låt sjuda i 20 minuter. Låt svalna.
- Mixa i matberedare. Sätt in i kylskåp för att kallna.
- Servera med något knaprigt.
Kockens kommentar
Under tiden som krämen kallnar hinner du göra utsökt goda hemlagade kardemummaskorpor enligt separat recept. Varma skorpor till kall kräm - pärla!
Passar till
Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
Liknande recept som Jordgubbskräm med kardemummaskorpa
-
Saftsoppa, saftkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blåbärssoppa, blåbärskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Klassisk nyponsoppa med mandelbiskvier och vispad grädde.
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsoppa eller äppelkräm med äppelkrutong
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Körsbärssoppa, kräm, kompott, spottsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe de melon, melonsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Äppelkräm med kardemummaskorpor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkräm, rabarberkompott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Krusbärskräm, krusbärskompott
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla