Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2188 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Laxfilé utan skinn 1.2 kilo 99%
Lag:
Vatten 3.0 liter 0%
Ättikssprit 12% 2.0 msk 1%
Lagerblad 4.0 blad 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka upp lagingredienserna i en kastrull.
Låt sjuda några minuter. - Rensa fisken fri från ben och skinn.
Skär i portionsbitar. - Lägg ner bitarna i lagen.
Dra av kastrullen från plattan.
Låt stå i 20 minuter.
Ta ur fisken och lägg upp på fat.
Fler recept inom Fiskrätter
Liknande recept som Annes inkokta sommarlax (till buffé)
-
Rökt lax med potatisterrin
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Fläderinkokt regnbåge med citrusyoghurt
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Alspånsrökt lax (buffémat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Frisk ceviche på tonfisk och vindruvor
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rökt makrill med primörgurka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan