Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 402

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 17%
Fett: 24%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Bacon som knapersteks} 140.0 gram 20%
Prinskorv 16.0 styck 40%
Ägg 4.0 styck 16%
Vitt matbröd 4.0 skivor 19%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hetta upp en panna med lite fett och stek bacon knaprigt. Lägg över på hushållspapper.
- Hetta upp smör i en annan panna och stek ägg.
- Snitta korvarna i ändarna. Stek dem i lite smör. Stek sedan brödet i rikligt med smör tills gyllenbrunt.
Kockens kommentar
Prins Egon von Furstenburg (arvtagare till Fiatkoncernen) lär ha tyckt om denna frukost. Det gröna skulle finnas, men mycket sparsamt.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Prins Egons frukost
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan