Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 202

Kcal / portion: 551

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 11%
Potatisbullar färdiga 4.0 styck 12%
Bacon som lättsteks } 140.0 gram 18%
Bangers } 4.0 styck 36%
Champinjoner färska 100.0 gram 1%
Cocktailtomater 8.0 styck 1%
Vitt matbröd 4.0 skivor 14%
Salt 0%
Fettupptag vid stekning 1.0 msk 4%
Om fettupptag > Äts ej
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Häll 1 cm olja i stekpanna och värm upp på medelvärme. Knäck i äggen. Ös oljan på vitan några gånger tills äggen är klara.
- Bryn matfett i en annan panna och stek potatiskroketterna på var sida i några minuter tills gyllenbruna. Salta lätt.
- Stek samtidigt bacon, korv, svamp och tomater.
- Rosta bröd och lägg upp.
Kockens kommentar
Bangers är en engelsk vit/blekgrå korv, en lite längre motsvarighet till Weisswurst. Namnet på grund av att den spricker vid stekning. Korven är svår att få tag på i Sverige. Weisswurst är lättare att få tag på. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som lättsteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Engelsk klassisk arbetarfrukost
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan