Snabbgravad ingefärsgös

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Snabbgravad ingefärsgös

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Gösfilé fryst

1.0 

kilo

Strösocker

0.5 

dl

Salt

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Basilika

1.0 

kruka

Ingefära färsk

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om fiskhälsa >

 

 

Parasiter i fisk >

 

 

Listeriabakterier >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1132 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 0%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 213 gram)

Ingredienser

Visa:

Gösfilé fryst 1.0 kilo 74%

Strösocker 0.5 dl 17%

Salt 0.5 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Basilika 1.0 kruka 1%

Ingefära färsk 100.0 gram 7%

 

Kockskolan:

Om fiskhälsa > 0%

Parasiter i fisk > Äts ej

Listeriabakterier > Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim )

  1. Fisken skall tidigare ha varit fryst. Fryst fisk tinas och hel fisk fileas.
  2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
  3. Finhacka basilika och finriv ingefära. Strö det över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

Kockens kommentar

Hälsa: Fisk, och speciellt insjöfisk, kan innehålla parasiter (läs mer > Om fiskhälsa). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.

Fler recept inom Gravad, rimmad fisk

Liknande recept som Snabbgravad ingefärsgös