Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 88

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1132 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 0%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Gösfilé fryst 1.0 kilo 74%
Strösocker 0.5 dl 17%
Salt 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Basilika 1.0 kruka 1%
Ingefära färsk 100.0 gram 7%
Kockskolan:
Parasiter i fisk > Äts ej
Listeriabakterier > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 2 tim )
- Fisken skall tidigare ha varit fryst. Fryst fisk tinas och hel fisk fileas.
- Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.
- Finhacka basilika och finriv ingefära. Strö det över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.
Kockens kommentar
Hälsa: Fisk, och speciellt insjöfisk, kan innehålla parasiter (läs mer > Om fiskhälsa). Om fisken fryses i två dygn vid högst -18°C dödas parasiterna (läs mer > Parasiter i fisk). Gravad fisk kan också infekteras av listeriabakterier som ger magsjuka, vid ringa saltning-sockring i kombination med lång och ovarsam förvaring. Läs mer > Listeriabakterier.
Fler recept inom Gravad, rimmad fisk
Liknande recept som Snabbgravad ingefärsgös
-
Gravad laxfisk - grundrecept
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Citrusgravad lax
Tid: 20 min (+ 72 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Gingravad lax
Tid: 15 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad rosélax
Tid: 2 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citrus- och saffransgravad lax
Tid: 20 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Citrusmarinerad lax med gräslök, dill och rädisor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: