Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 473

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1894 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalventrecote 4.0 skivor 45%
Tomater 3.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Citrongräs 2.0 styck 2%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Olivolja 3.0 msk 18%
Salt 0.5 tsk 0%
Surdegsbröd 4.0 skivor 27%
Basilika 0.5 kruka 0%
Oliver svarta avrunna 20.0 styck 4%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 65°C.
Skala vitlök och grovhacka.
Skiva nederdelen av citrongräset.
Skär tomaterna i bitar. - Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.
- Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme. Bryn entrecôten hastigt på var sida. Lägg över i ugnsfast form och häll över mixet. Spar lite av mixet till sås.
Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna i tomatmixet. - Hetta upp (grill-)panna utan olja på hög värme och grilla brödskivorna på var sida.
- Lägg upp brödet på tallrikar.
Lägg på basilikablad och entrecôte.
Servera med oliver och lite tomatmix.
Kockens kommentar
Vill man påskynda receptet kan man höja ugnsvärmen och korta tiden. Poängen med låg värme är att köttet blir saftigare, samt att det inte blir torrt även om det får ligga för länge i ugnen.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Grillat surdegsbröd med tomat- och citronmarinerad kalventrecôte
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan