Lägg till ingredienser

Antal bullar: 30

Dinkelmjöl fint

7.5 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Jäst färsk

25.0 

gram

Mjölk

2.5 

dl

Salt

1.0 

tsk

 

Fyllning:

 

Apetina i olja 29% fett }

200.0 

gram

Rucolasallat

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Baka matbröd med jäst >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 288

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2804 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 13%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 32 gram)

Ingredienser

Visa:

Dinkelmjöl fint 7.5 dl 57%

Olivolja 0.5 dl 13%

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Mjölk 2.5 dl 5%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Fyllning:

Apetina i olja 29% fett } 200.0 gram 23%

Rucolasallat 50.0 gram 0%

 

Kockskolan:

Så bakas vetebröd > Äts ej

Baka matbröd med jäst > %

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Värm olja och mjölk fingervarmt (37°C). Häll över i en stor bunke. Smula ner jäst, rör om tills den löst sig. 
  2. Deg: Tillsätt salt och nästan allt mjöl (spar lite till utkavling). Arbeta degen smidig tills den släpper från degbunkens kanter. Strö lite mjöl över degen. Lägg över en duk. Låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250°C.
  4. Forma: Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangulär platta cirka 20x40 centimeter. Lägg på rucolablad och tärnad fetaost.
  5. Rulla ihop degen ganska hårt. Skär 2-centimeters bullar. Lägg över på smörad ugnsplåt.
  6. Grädda i ugn i 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Annes picknick

Annes gazpacho

Fetaostbullar

Picknicksallad

Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd

Liknande recept som Feta bullar