Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 755

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 13%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 150.0 gram 36%
Vetemjöl 3.0 dl 21%
Salt 2.0 krm 0%
Fyllning:
Skogschampinjoner 10.0 st små 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Aubergine 0.3 styck 1%
Broccoli färsk 0.5 huvud 2%
Soltorkade tomater 6.0 styck 2%
Apetina i olja 29% fett } 75.0 gram 8%
Tomater 3.0 styck 2%
Rödlök 1.0 st liten 2%
Ägg 4.0 styck 8%
Creme fraiche 1.5 dl 16%
Garneringsalternativ:
Basilika 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen och täck en pajform med degen. Ställ in i ugnen tills pajskalet börjar att ta färg
(10-15 min). - Hacka under tiden grönsakerna i cm-stora tärningar (utom tomaterna). Skär tomaterna i tunna skivor. Fyll det förgräddade pajskalet med de hackade grönsakerna, häll över fetaostkuberna och dekorera med tomatskivor.
- Vispa ihop ägg, créme fraiche och kryddor i en skål. Häll över äggblandningen över pajen. Strö eventuellt över lite extra svartpeppar över tomaterna.
- Ställ in pajen i ugnen och grädda i ca 30 min. Strö över nyriven parmesanost när det är 10 min kvar av gräddning.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Grönsakspaj
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan