Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 0
Recept: 753 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 17%
Vatten 4.0 msk 0%
Lax kallrökt skivad 2.0 st stora 56%
Philadelphia naturell } 2.0 msk 9%
Avokado 0.5 styck 14%
Wasabipasta } 1.0 tsk 2%
Basilika finhackad 3.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll lite olivolja i en stekpanna och hetta upp på medellåg värme.
- Häll i äggsmeten och stek tills smeten har stelnat. Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt svalna.
- Mosa avokado och hacka basilikan.
Blanda med färskost och wasabi i en skål. - Skär laxen i lövtunna skivor. Lägg ut hälften av laxskivorna och bred ut
omellett ovanpå. Täck med resten av laxen och bred på avokadokräm.
Rulla ihop till en rulle. - Strö hackad dill på laxrullen.
Skär 2 cm tjocka laxrosor från rullen.
Lägg upp dekorativt på fat.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Laxrosor med avokadofyllning
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan