Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2149 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bovetegryn 4.0 dl 60%
Vatten 8.0 dl 0%
Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%
Vitvinsvinäger 4.0 msk 1%
Rucolasallat 2.0 knippen 1%
Valnötskärnor 100.0 gram 31%
Päron Anjou 2.0 styck 6%
Olivolja 0%
Salt 0%
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skölj bovetet först i varmt vatten, sedan i kallt.
- Koka upp vatten, vinäger, buljongtärning, med en nypa salt. Lägg i bovetet. Låt koka i 15 min. Ta av från värmen, rör om.
Låt svalna. - Skiva päron. Dela stora rucolablad.
Tillsätt valnötter och blanda med avsvalnat bovete. Droppa över lite olivolja.
Kockens kommentar
Servera gärna salladen tillsammans med lufttorkad skinka eller grillat kött. Det söta i päronent bryter härligt mot syrligheten i bovetet och det salta köttet.
Fler recept inom Pingsbuffé
Liknande recept som Bovetesallad med rucola och valnötter
-
Marinerad böckling
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fårost med dadelhonung (plockmat)
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Kall inkokt lax (laxaladåb)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan