Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 8

Tunnbröd mjukt

4.0 

skivor

Pumpa fruktkött

1.0 

kilo

Sesamolja

0.5 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Getost (el. fårost)

200.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Grillspett av trä

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1421 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 144 gram)

Ingredienser

Visa:

Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 28%

Pumpa fruktkött 1.0 kilo 18%

Sesamolja 0.5 msk 4%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%

Getost (el. fårost) 200.0 gram 49%

Salt 1.0 krm 0%

Grillspett av trä %

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.

  3. Lägg över pumpan i en mixer. Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.

  4. Lägg över smeten i en skål. Smula ner fårost och vänd om försiktigt.

  5. Häll smet på tunnbrödet. Rulla ihop till en avlång rulle.

  6. Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm). Trä upp dem på spett. Grilla någon minut på var sida.

Kockens kommentar

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Fler recept inom Plockmat grönt och annat

Liknande recept som Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)