Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 178

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1421 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tunnbröd mjukt 4.0 skivor 28%
Pumpa fruktkött 1.0 kilo 18%
Sesamolja 0.5 msk 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Getost (el. fårost) 200.0 gram 49%
Salt 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om pumpor > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.
- Lägg över pumpan i en mixer. Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.
- Lägg över smeten i en skål. Smula ner fårost och vänd om försiktigt.
- Häll smet på tunnbrödet. Rulla ihop till en avlång rulle.
- Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm). Trä upp dem på spett. Grilla någon minut på var sida.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.
Fler recept inom Plockmat grönt och annat
Liknande recept som Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Äppel- och mozzarellasallad (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dolmadákia - grekiska dolmar (plockmat)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gurkostmousse (plockmat)
Tid: 1 tim 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Devil eggs (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Småländsk krukost med O.P. Anderson, libbsticka och brynt enbärsbröd (plockmat)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johannes Persson
-
Fetafyllda aprikoser (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gul äppelchutney på cheddar (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Friterad zucciniblomma, squashblomma
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan