Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 30
    
                Kcal / portion: 27
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Brytbönor färska 150.0 gram 40%
Haricots verts färska 150.0 gram 40%
Salladslök 4.0 styck 20%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Snoppa (skär av kanterna på) ärter och bönor. Skär salladslöken i bitar.
 - Smält en klick smör i en kastrull.
 - Koka upp vatten i en kastrull.
Förväll (koka) grönsakerna någon minut.
Ta ur dem och skölj hastigt i kallt vatten, för att avstanna kokningen. Grönsakerna skall fortfarande vara varma. - Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt det smälta smöret.
 
Kockens kommentar
Slunga= något som kastas runt i speciella slungor, t.ex. tvättade grönsaker i nätkorgar för att bli av med vattnet. Smörslunga = slunga med smält smör. Detta är dock lite småsnaskigt att utföra, varför smörslungning i allmänhet avser att blanda med smält smör.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Smörslungade ärter och bönor
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    