Lättkokt blomkål med bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lättkokt blomkål med bacon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blomkål helt huvud

1.0 

huvud

Salt

 

 

Lagerblad

1.0 

blad

Bacon

8.0 

skivor

Smör normalsaltat

20.0 

gram

 

Tillval:

 

Grön sparris färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 188

GBR (GI) / port: 1

Recept: 752 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 235 gram)

Ingredienser

Visa:

Blomkål helt huvud 1.0 huvud 26%

Salt 0%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Bacon 8.0 skivor 66%

Smör normalsaltat 20.0 gram 19%

 

Tillval:

Grön sparris färsk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Blomkål: Koka upp lättsaltat vatten på medelvärme och lägg i blomkålen. Koka den hel (10-12 min) eller i buketter (3-5 min) tills den är al dente. Ta ur blomkålen.

  2. Bacon: Knaperstek bacon i stekpanna på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper. Smält lite extra smör i baconfettet. Häll fettet över blomkålen.

  3. Tillval: Lägg ner sparris i kastrullen och koka den i någon minut.

Kockens kommentar

Blomkål innehåller rikligt med C-vitamin om den kokas lätt (al dente).

Tips! Överkokt blomkål smakar sämre och luktar illa. Koka med ett lagerblad, så minskar kållukten.

Passar till

Kötträtter

Fler recept inom Vårprimörer

Liknande recept som Lättkokt blomkål med bacon