Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 52
    
                Kcal / portion: 83
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 333 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 0%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kronärtskocka 4.0 st stora 100%
Salt 0%
Tillbehör:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Skaften innehåller mindre ätliga hårda trådar. För att slippa dessa kan man före kokningen försiktigt bryta loss skaftet mot en bordskant.
 - Lägg kockorna i en stor kastrull med lätt saltat vatten, som väl täcker bladen. När de största bladen lossar lätt, är de klara.
Koktid: Stora 30-50 min. Små 20-30 min. - Serveras varma med smör till, gärna utrört med lite citron, eller med citronsaft i äggkoppar.
 
Kockens kommentar
Ätinstruktion: Dra loss bladen ett och ett och doppa den köttiga nedre delen i smör/citron och dra av köttet mellan tänderna. Ta bort "skägget" varefter botten kan ätas med kniv och gaffel.
Fler recept inom Vårprimörer
Liknande recept som Kronärtskocka helt enkelt
- 
                
                  
                
                Potatis och primörsallad
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
 - 
                
                  
                
                Kokt primörpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk vit sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Inlindad sparriscarpaccio (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Sparrisduo med lufttorkad skinka (förrätt)
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
 - 
                
                  
                
                Kokta svartrötter
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fårostsallad med minisparris och sultanrussin
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    