Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Lime färskpressad

3.0 

styck

Rödlök

1.0 

st stor

Gurka

0.5 

styck

Chilipepparsås

 

 

 

Tillbehör:

 

Matbröd ljust

 

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 58

Kcal / portion: 150

GBR (GI) / port: 0

Recept: 601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 0%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 259 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 78%

el. annan vitfisk 0%

Lime färskpressad 3.0 styck 6%

Rödlök 1.0 st stor 12%

Gurka 0.5 styck 4%

Chilipepparsås %

 

Tillbehör:

Matbröd ljust 0%

 

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (40 min )

  1. Torsken bör ha varit fryst i 2 dygn.
    Skär fisken i bitar och lägg i en skål.

  2. Rulla limen med handen så att den mjuknar. Pressa ut limejuice över fisken.
    Rör om så att all fisk blir "limead".
    Ställ svalt i 30 minuter.

  3. Skala och skiva rödlök och gurka.

  4. Ta ur fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Droppa kryddstark sås över.

  5. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder. 

Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT

Liknande recept som Torsk ceviche