Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 664

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2658 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 4.0 bitar 41%
Matlagningsgrädde 3.0 dl 18%
Purjolök 1.0 styck 2%
Hummerfond konc. 4.0 msk 6%
Tillbehör:
Fullkornsris 3.0 dl 33%
Salt 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka ris enligt förpackning. - Lägg filéerna på rad i ugnsform.
Skiva purjolök. - Blanda grädde och fond i bunke och häll över filéerna. Strö över purjolök och grovmald peppar.
Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. - Ta ut filéerna och servera på risbädd.
Kockens kommentar
Laxfiléer finns att köpa djupfrysta i förpackning om fyra stycken i handeln.
Ris kan förslagsvis bytas ut mot bulgur, alternativt mot snabbris för snabbare tillagning.
Fler recept inom Inspirerande enkelt TA BORT
Liknande recept som Enkel laxfilé i hummersås
-
Röd linsgryta med stark korv
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Living pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk enkel spenatsoppa med ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Bulgursallad med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddig Tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre